Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
0,5 pct. lånet giver vokseværk i lånetilbud

0,5 pct. lånet giver vokseværk i lånetilbud

11. september 2019
Gå til nyhedsoversigt

Morgenfriske tal fra Finans Danmark viser, at boligejere og virksomheder modtog 42.071 lånetilbud fra realkreditinstitutterne i august. Det ekstremt høje antal tilbud som fristen i juli bød på trækker altså tydelige spor ind i august, som byder på et nyt højt antal lånetilbud. Ser vi tilbage i tid, er det det højeste antal lånetilbud siden 2005, som realkreditinstitutterne har produceret i en august måned.

Det giver god mening, at antallet af lånetilbud boomer her i 2019. Renten har kun kendt én vej – ned! Og hvor man kunne tro, at vi havde nået bunden i juli måned, så fik renten et nøk mere ned i løbet af august og vi ramte 0,5 pct. på et 30-årigt fastforrentet lån, og det smitter selvsagt af på antallet af lånetilbud. Endda i en august måned, som normalt ikke kaster mange lånetilbud af sig, da den falder lige efter opsigelsesfristen 31. juli. Hertil stiger handlerne på boligmarkedet, som også får medvind fra rentefaldet og bidrager tilsvarende til et højere antal lånetilbud.

Ved udgangen af oktober venter den næste opsigelsesfrist i horisonten for mange boligejere, som ønsker at omlægge deres eksisterende lån med det populære 0,5 pct. lån, som p.t. fås til en kurs i omegnen af 97. Vi ser det ikke usandsynligt, at den næste konverteringsbølge kan komme op og runde 200 mia. kr. En uventet stigning i renten vil fungere som en naturlig bølgebryder, og på det helt korte sigt er øjnene rettet mod ECB-mødet i morgen. Det er særligt boligejere med en rente på 2 pct. eller derover, som vil have gavn af en omlægning. Også boligejere med variabelt forrentede lån, som står foran en rentetilpasning, kan med fordel skæve til 0,5 pct. lånet, hvis de ønsker mere sikkerhed i form af fast rente.