Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Rentetilpasning: Fortsat lave renter til 10.000 kunder hos Totalkredit

Rentetilpasning: Fortsat lave renter til 10.000 kunder hos Totalkredit

25. maj 2018
Gå til nyhedsoversigt

Totalkredit har netop afsluttet auktionerne for de flekslån, der skal rentetilpasses 1. juli 2018. Det endelige resultat betyder, at både F1, F3 og F5 kommer en spids lavere ud end ved februar måneds auktioner uden, at der dog er tale om en renterekord i denne omgang.

Det endelige resultat blev (inklusiv kursskæring)

 

Kilde: Totalkredit og egne beregninger. Ydelserne viser første års mdl. ydelser efter skat med afdrag. Tallene er beregnet på baggrund af et eksisterende lån med en restgæld på 1 mio. kr., løbetid 30 år, bidrag F1 = 1,18 pct., bidrag F3 = 1,08 pct. og bidrag F5 = 0,88 pct. De nævnte bidragssatser er gældende ved en belåningsgrad på 80 pct. Kursfradrag på 0,20 kurspoint (0,30 for F1) og efter 26,6 pct. skat. De hidtidige kontantlånsrenter dækker over tallene for hhv. 2013 (F5=1,48 pct.*), 2015 (F3=0,39 pct.) og 2017 (F1=-0,14 pct.). Afrundet.

F5-lånerne bliver de store vindere

Det endelige resultat betyder, at F1-lånere, der har holdt fast i deres lån, vil få en rente som er en spids højere næste gang terminen skal betales. De har hidtil betalt -0,14 pct. i rente, og skal nu betale -0,13 pct. F1-lånere kan derfor se frem til en stort set uændret månedlig ydelse.

F3-lånerne kan se frem til en endnu lavere rente. De har hidtil betalt en rente på 0,39 pct. De kan nu se frem til en rente på 0,00 pct. Det betyder, at F3-lånerne kan se frem til en ydelse, der er ca. 80 kr. lavere om måneden efter skat pr. lånt million.

Men det er flekslånere med F5-lån, der får den største besparelse ved rentetilpasningen i denne omgang. De har i de seneste fem år betalt 1,48 pct.* i rente på deres F5-lån, og kan se frem til en rente på 0,37 pct. Det vil give dem en besparelse hver måned på ca. 260 kr. efter skat pr. lånt million.

Husk skatten

Flekslånere, der nu får en lavere rente end de har haft før – især F5-lånere – skal huske, at det får konsekvenser for skatten. De vil nu få et lavere rentefradrag, og det er derfor en god idé at få tilrettet forskudsopgørelsen med det samme, så det ikke går i glemmebogen. Gør man ikke det, vil der vente en regning fra Skat senere hen.

Renterekordernes tid er ved at være forbi

Selvom fleksrenterne ved denne auktion endte en spids lavere end ved februar måneds auktioner, så er der ikke tale om nye bundrekorder for fleksrenterne. Bundrekorderne blev sat ved auktionerne i august og november sidste år og siden da er renterne krøbet opad. Og vi kan ligeså godt vænne os til, at tiden med nye renterekorder er forbi.Det er den meget lempelige pengepolitik hos ECB og Danmarks fastkurspolitik overfor euroen, der er årsag til fleksrenternes historisk lave niveauer. Men ECB bevæger sit støt og roligt mod en mindre lempelig pengepolitik, og det vil betyde moderat højere renter når vi ser et år frem i tid. Vi forventer, at ECB afslutter sit opkøbsprogram i år og kommer med den første renteforhøjelse næste år, i takt med at inflationen kryber opad og den økonomiske fremgang fortsætter. Det vil naturligt smitte af på de danske fleksrenter, og vi forventer at både F3 og F5 renterne vil udvise en svagt stigende tendens på 12 måneders sigt.

*F5-lån er ikke før blevet rentetilpasset ved juli-terminen. Den forrige kontantlånsrente regnes derfor som et simpelt gennemsnit af kontantlånsrenten ved april- og oktoberterminen i 2013.