Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Den amerikanske centralbank sænker endnu engang renten

Den amerikanske centralbank sænker endnu engang renten

30. oktober 2019
Gå til nyhedsoversigt

For tredje møde i træk sænkede den amerikanske centralbank renten. I juli blev renten sænket for første gang siden 2008. Renten blev igen nedsat med 25 basispoint, og lyder nu på 1,5%-1,75%.

Centralbanken begrunder deres beslutning med, at selvom arbejdsmarkedet er stærkt og privatforbruget fortsat øges, så står investeringerne og eksporten fortsat svagt. Centralbanken peger ydermere på, at inflationen fortsat er et stykke fra deres målsætning på to procent.

Markedet forventer flere rentenedsættelser fra FED

Centralbanken forventer, at renten forbliver uændret fra nu og frem til udgangen af 2020. September mødet i den amerikanske centralbank viste dog, at der var store interne splittelser centralbanken omkring den fremtidige udvikling i renten.

Centralbankens forventning er ikke helt på linje med markedets forventninger, hvor en ikke uvæsentlig del forventer en yderligere rentesænkning.

Vi forventer dog ikke, at den amerikanske centralbank vil sætte renterne yderligere ned, og der dermed på linje med centralbanken selv. Set i lyset af de seneste rentenedsættelser bør de makroøkonomiske nøgletal ikke forværres, og der vil derfor ikke være behov for yderligere rentenedsættelser.

Det er dog klart, at tiltager den globale usikkerhed igen i et sådant omfang, at de makroøkonomiske nøgletal forværres, mod vores forventning, vil dagens rentenedsættelse ikke blive den sidste - hvilket centralbanken også selv fremhæver. De efterlader derved en dør på klem for yderligere rentenedsættelser, men forventer det ikke på nuværende tidspunkt.