Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Overnatningsrekord på danske hoteller i juli

Overnatningsrekord på danske hoteller i juli

8. september 2022
Gå til nyhedsoversigt

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at der i juli var 2,48 mio. overnatninger på de danske hoteller. Det er ny rekord for en juli måned. Faktisk har hotelovernatningerne slået månedsrekord i et halvt år i træk, og det betyder, at der aldrig har været så mange hotelovernatninger før i årets første syv måneder, som der har været i 2022. Indtil videre lyder antallet af hotelovernatninger på 10,24 mio. for årets første syv måneder, hvilket er 5,2% flere end ved forrige top i 2019.

Hotellerne oplever et sandt besøgsboom, hvor den ene rekord afløser den anden. Hotellerne har været særligt hårdt ramt af manglende udenlandske gæster, men med deres tilbagevenden og danskernes fortsatte tørst efter hotelovernatninger, så giver det rekordtilstande. Der er dog ingen rose uden torne for 2 ud af 3 hoteller melder om mangel på arbejdskraft, og det har unægteligt holdt yderligere omsætningsvækst i kort snor.

Mange brancher melder om mangel på arbejdskraft, hvilket også gælder blandt landets hoteller. 2 ud af 3 hoteller melder, at de har produktionsbegrænsninger som følge af mangel på arbejdskraft i den seneste rundspørge fra august. Det er markant højere, end vi så før krisen på det her tidspunkt af året. Så på trods af rekordmange overnatninger, så har hotellerne altså også udfordringer hen over højsæsonen.

I dagens tal kan vi også se antallet af overnatninger på campingpladser, feriecentre og vandrerhjem. I juli var der 4.145.000 overnatninger på campingpladserne, 820.000 på feriecentrene og 346.000 på vandrerhjemmene. For vandrerhjem er der også tale om rekordovernatninger for en juli måned, mens der for de resterende dog stadig er tale om et højt niveau.