Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Bilsalget sendt til tælling

Bilsalget sendt til tælling

1. august 2022
Gå til nyhedsoversigt

Nye tal fra De Danske Bilimportører viser, at der blev indregistreret 9.828 nye personbiler i juli. Det er 34% færre i forhold til måneden før. Normalt bliver der solgt og indregistreret få biler i juli, men selvom vi tager højde for sæson er der alligevel tale om et bilsalg i den klart lave ende. Sammenlignet med samme måned sidste år er bilsalget faldet med 27%. En ny bil tæller som solgt, når den er indregistreret, og ikke ved underskrivelsen af købsaftalen.

Lige siden januar har bilsalget ligget meget lavt, og der er i år i alt indregistreret omkring 84.000 nye personbiler. Det er et fald på hele 24% i forhold til samme periode sidste år, hvor der blev indregistreret mere end 110.000 nye personbiler i samme periode.

Bilsalget er sendt totalt til tælling. Samtlige måneder i 2022 har budt på et enormt lavt antal af nyregistreringer. Niveauet kan faktisk bedst sammenlignes med nedlukningerne under coronakrisen, og det er altså ret vildt. Produktionsudfordringer og leveranceproblemer holder bilsalget i meget kort snår. Høj global efterspørgsel, brudte forsyningskæder er blevet yderligere forværret af Ruslands invasion af Ukraine. Det skaber mangel på vigtige reservedele til produktionen, og det rammer også bilsalget i Danmark. Der er ifølge De Danske Bilimportører dog meldinger om bedre tider forude for forsyningskæder, som kan løfte salget senere på året.

En solstrålehistorie er, at danskerne i mærkbart højere grad går mod elbiler. I 2022 er der foreløbig indregistreret mere en 14.000 nye elbiler. Det svarer i omegnen til, at 1 ud af 6 nysolgte biler i 2022 kører på el. Til Sammenligning var det omkring 1 ud af 13 i samme periode sidste år. Tilbage i 2020 var det alene 1 ud af 26 nyregistrerede personbiler, og i 2019 1 ud af 49. Det er en stærk fremgang i salget af elbiler.

De opladelige biltyper har fået et solidt greb mange af de bilsøgende danskere. Det ser vi klart og tydeligt i tallene. I tillæg spurgte vi før sommeren i samarbejde med Voxmeter danskerne om, hvad de ville købe, hvis de skulle købe bil i dag. Her ville næsten hver fjerde danske gå efter en elbil. Hertil ville næsten en ud af fem gå efter en plug-in hybridbil. Der er derfor lagt i kakkelovnen og alt mulig grund til at forvente, at fremgangen fortsætter for de opladelige biltyper.