Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Beskæftigelsen slår ny rekord

Beskæftigelsen slår ny rekord

22. august 2022
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at lønmodtagerbeskæftigelsen steg 6.699 i juni, når der tages højde for sæson. Det betyder, at der er 2.963.000 lønmodtagere i arbejde i Danmark, hvilket er ny rekord. Beskæftigelsen er steget uafbrudt i 17 måneder nu, hvor den samlet er gået frem med næsten 200.000 personer. Et svimlende tal!

Wow, det her er vildt spektakulært. Beskæftigelsen stormer frem med 47.000 flere personer i arbejde alene i år. Det er helt vildt i en tid, som allerede har budt på markant coronasmitte i vinters, den højeste inflation i næsten 40 år og usikkerhed efter Ruslands invasion af Ukraine. Det her er en decideret kraftpræstation fra beskæftigelsen.

De ekstremt flotte tal for beskæftigelsen skal vi glæde os over i en tid, hvor modvinden har bygget sig markant op for økonomien. Men de kan desværre ikke stå alene, og andre nøgletal peger på en dansk økonomi, der er gået ned i tempo. Ledigheden er på sit laveste siden 2008, men er så småt begyndt at stige. Forbrugertilliden har ramt en historisk bund, og erhvervstilliden er ligeledes dalet. Og samtidig har BNP-væksten sine svaghedstegn, hvor dansk økonomi har stået tæt på stille set på den foreløbige del af 2022 som helhed.

Vi forventer ikke, at beskæftigelsen fortsætter samme fremgang i den sidste del af året. Stillingsopslagene bøjer af, hvor der i juli blev der slået knap 24.000 nye stillinger op. Det er i runde tal 10.000 færre end måneden før. Tager vi højde for sæson er det femte måned i træk, at antallet af stillingsopslag falder. Niveauet er dog fortsat højt, og peger på potentialet for fortsat beskæftigelsesfremgang, men tempoet er tydeligt aftagende. I den første halvdel af 2022 er beskæftigelsen steget med næsten 8.000 personer i gennemsnit om måneden, og det kommer ikke til at gentage sig i den sidste halvdel af året.