Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Restriktioner og smittefrygt rammer hotelbranchen hårdt

Restriktioner og smittefrygt rammer hotelbranchen hårdt

12. januar 2021
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at der i november var 857.180 overnatninger på hoteller, feriecentre, vandrerhjem mv., når der tages højde for normale sæsonudsving. Det er 26,5 pct. færre end måneden før, og det er samtidig fjerde måned i træk, at det samlede antal af overnatninger falder. 56 pct. af gæsterne er forsvundet siden samme tid sidste år, og det er især de udenlandske turister som mangler.

Den danske hotel- og overnatningsbranche har blødt siden Coronakrisen brød ud i marts. Efter en meget lille opblomstring i sommermånederne, hvor danskerne holdt ferie under hjemlige himmelstrøg, har de seneste måneder igen budt på faldende antal overnatninger i takt med øgede restriktioner og smittefrygt. De ekstra danske gæster, som sommermånederne bød på, har altså ikke været nok til at opveje tabet af de udenlandske gæster, og efter sommeren har branchen tabt overnatninger hos både de danske og udenlandske turister.

Tallene dækker til og med november måned, men da december kun har budt på yderligere restriktioner og smittefrygt, så skal hotelbranchen nok ikke sætte sin lid til, at den ser meget bedre ud og 2020 bliver derfor et miserabelt år uanset hvordan vi vender eller drejer det.

Ser vi over de allernærmeste måneder, så skyerne fortsat meget mørke ud for branchen, da de seneste skærpede restriktioner stort set vil holde både udenlandske og danske gæster væk. Lidt længere ude i horisonten er der dog et lille lys i mørket, da vaccinerne er ved at blive rullet i mange lande rundt om i verden. Vejen tilbage til normale tilstande er dog lang, og 2021 er begyndt på den værst tænkelige måde.