Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Industriproduktionen steg 5% i marts - produktionen nu højere end før krisen

Industriproduktionen steg 5% i marts - produktionen nu højere end før krisen

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at den danske industriproduktion steg 5,0% i marts. Dermed kommer industrien stærkt igen efter et mindre fald måneden før på 2,1%.

Industrien er kommet utrolig stærkt gennem krisen. Med dagens tal ligger industriproduktionen i dag højere end det, som industrien præsterede inden krisen. I marts var den tilmed millimeter fra at slå ny rekord. Gennem det seneste år er den steget i 7 ud af 12 måneder. Sammenligner vi produktionen i marts, så var produktionen 6,1% højere sammenlignet med marts sidste år, som definerer tiden inden krisen resulterede i et midlertidigt dyk til produktionen.

Industrien står hammerstærk, hvor produktionen er løftet betydeligt her i 2021. I årets første tre måneder er der kommet 6% mere fra den danske industri sammenlignet med de sidste tre måneder af 2020. I tillæg er industritilliden steget til det højeste i 2,5 år hvor både ordrebeholdning og fremtidige produktionsforventninger viser stærke takter. Industrien bestemt ikke gået upåvirket igennem, men det er i en helhedsbetragtning ikke her, krisen for alvor kradser.

Det går fornuftigt i flere af de grene af industrien, som i forvejen fylder godt til i den danske industri. Det er særligt med fokus på medicin samt møbler som tilsammen udgør omkring en tredjedel af den danske industriproduktion. Den modsatte vej er det gået for tekstil- og læderindustrien samt kemisk industri, men som tilsammen blot udgør mindre end en tiendedel af den danske industriproduktion.

Det er utrolig positivt, at industrien er gået relativt set mildt gennem krisen. Lige nu står vi i en tid, hvor de koldeste dele af økonomien åbner. Her skal de solide og varmere dele, herunder industrien, være med til at varme op under de koldeste dele, som ikke mindst er servicedelen af økonomien, hvor vi blandt andet finder restaurationsbranchen.