Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Ledighedskøen vokser – over 24.000 flere ledige den sidste uge

Ledighedskøen vokser – over 24.000 flere ledige den sidste uge

23. marts 2020
Gå til nyhedsoversigt

De nyeste tal for antallet af nytilmeldte ledige viser, at der søndag kom 773 nytilmledte ledige. Det er næsten tre gange så mange som på en normal søndag. Hele sidste uge kom der lidt over 24.000 nytilmeldte ledige, hvilket er mere end tre gange mere end normalen. Det er bestemt ikke rar læsning.

Vi kommer ikke uden om, at ledigheden vil stige som følge af de økonomiske konsekvenser af coronavirussens hærgen – og ledighedenskøen stiger i den grad med voldsom fart i øjeblikket.

Dagens meget dårlige tal for forbrugertilliden kombineret med en stærkt stigende ledighed vil betyde, at dansk økonomi ender i en recession, men om det bliver en kort eller lang er stadig for tidligt at sige.

Jeg tror recessionen bliver kortvarig, men kan ikke afvise, at den bliver lang. Jeg hælder nu alligevel til en kort recession af flere årsager.

Regeringen har været hurtigt ude med adskillige hjælpepakker til erhvervslivet og lønmodtagerne. Hjælpepakkerne vil afbøde de værste konsekvenser til økonomien og hjælpe med at få økonomien hurtigere på fode igen på den anden side. Dertil reagerer regeringer i hele verden i disse dage med hjælpepakker til deres egne økonomier, og ECB har igangsat massive støtteopkøb for at understøtte de finansielle markeder. Danmark er som en lille åben økonomi dybt afhængig af situationen i resten af verden, og det er derfor betryggende, at udlandet også gør alt, hvad de kan, for at holde liv i økonomierne. For det tredje var dansk økonomi bomstærk, og uden synderlige ubalancer, inden coronavirussen tog sit indtog i økonomien. De seneste tal for lønmodtagerbeskæftigelsen viste, at der i januar aldrig havde været så mange lønmodtagere i beskæftigelse.