Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Usikkerhed om fremtiden holder industritilliden nede

Usikkerhed om fremtiden holder industritilliden nede

30. juli 2019
Gå til nyhedsoversigt

Industriens konjunkturbarometer faldt fra -6 til -7. Det fald vi så i industritilliden i juni viser sig altså at være mere end en enkelt måneds pessimisme. Det ikke kun i Danmark at industrien de sidste par måneder er blevet mere negative omkring de økonomiske udsigter.

I flere af vores samhandelslande, navnlig Tyskland, er industrien blevet mere pessimistiske igennem året. Det er også helt naturligt i en verden hvor der er så meget usikkerhed om udfaldet af handelskrigen og brexit, som resten af den europæiske industri.

I byggesektoren er den faldende tendens fra 2018 stadig ikke brudt. Konjunkturbarometeret for bygge og anlæg faldt yderligere i juli, fra -4 til -5. Lige nu angiver hver fjerde virksomhed i bygge og anlægssektoren at de melder om manglen på arbejdskraft, hvilket er en del lavere end i juli 2018, hvor 34 procent af virksomhederne meldte om mangel på arbejdskraft.

I detailhandlen faldt konjunkturbarometeret fra 6 til 4, hvilket primært skyldes et fald i den faktiske omsætning. Ser vi fremad bør detailhandlen dog ikke være bekymrede. Danskernes økonomi er bund solid, og der er derved stadig er plads til et højere forbrug i danske husholdninger, hvorfor detailhandel sagtens kan tillade sig at være optimistiske.

Servicesektoren konjunkturbarometer steg fra 7 til 8, men der er stadig et godt stykke vej til at servicesektoren er lige så optimistiske som for et år siden.