Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Uændret forbrugertillid i april

Uændret forbrugertillid i april

23. april 2019
Gå til nyhedsoversigt

Forbrugertilliden faldt marginalt i april måned, men har ligget stort set fladt på det nuværende niveau siden december. Forbrugertilliden har generelt været faldende siden sommeren sidste år og vi kan glæde os over at der nu ser ud til at være en stabilisering. Optimismen hos de danske husholdninger er dog på et noget lavere niveau i dag end vi så det gennem 2017 og første halvdel af 2018.  Det kan virke mærkeligt at optimismen har været dalende i en periode hvor flere kommer i job, lønningerne stiger og boligpriserne har pil opad. Ser man på underindeksene i forbrugertilliden, så finder man en stor del af forklaringen: Forbrugerne er positive på deres egen økonomiske situation men er blevet væsentligt mere bekymrede omkring den økonomiske situation i Danmark siden sommeren sidste år. Det er ikke så underligt i en tid med avisoverskrifter om aftagende global vækst og fortsat manglende løsningerne på handelskrigen og brexit.

Dagens tal for april måned viser dog en lidt større tiltro til dansk økonomi over de kommende 12 måneder end i sidste måned, men niveauet er fortsat lavt.

Den reelle situation for de danske forbrugere er dog ganske lys. Der er fremgang i beskæftigelsen, lønningerne stiger mere end priserne, og generelt er danskernes privatøkonomi solid. Vi tror derfor heller ikke at den lavere forbrugertillid for alvor vil afspejle sig i privatforbruget, hvor vi forventer pæn vækst i år.