Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Stigende lønmodtagerbeskæftigelse i april

Stigende lønmodtagerbeskæftigelse i april

21. juni 2019
Gå til nyhedsoversigt

Tal fra Danmarks Statistik viser at lønmodtagerbeskæftigelsen steg i april, denne gang med 4.700 personer. Det er særligt inden for handel og transport at der er blevet ansat flere personer.

Der er stadig godt momentum i beskæftigelsesvæksten, i løbet af årets første 4 måneder er lønmodtagerbeskæftigelsen gennemsnitligt steget med 4.200 personer om måneden.

Ser vi fremad, er vi i den heldige situation, at tidligere reformer bidrager til at øge arbejdsstyrken både i år og næste år. Samlet set er det med til at tage toppen af presset på arbejdsmarkedet. Arbejdsstyrken stiger dog ikke nok til at følge med en beskæftigelsesfremgang på 3.800 personer i måneden, som var det tempo vi gennemsnitligt havde igennem 2018. Vi forventer derfor, at beskæftigelsesvæksten vil finde et lidt lavere tempo end sidste år.

 

Som konsekvens af et strammere arbejdsmarked forventer vi at lønstigningstakten vil tiltage i løbet af året. Fremgang på arbejdsmarkedet og højere lønninger vil understøtte privatforbruget, der efter vores vurdering kommer til at blive den afgørende vækstmotor i år.