Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Stigende bilsalg

Stigende bilsalg

10. december 2019
Gå til nyhedsoversigt

Der blev i november solgt 10.712 biler til de danske husholdninger. Det er en stigning på 3 procent i forhold til oktober. Sammenligner vi til gengæld perioden september-november med perioden juni-august er bilsalget faldet med 0,2 procent.

Udsigt til højere forbrug

Danskernes økonomi levner plads til et højere forbrug. Vi har længe været forsigtige med at bruge penge, og har i stedet nedbragt vores gæld. Der er derfor plads til, at vi slækker lidt på forsigtigheden.

Grundlæggende er der medvind til privatforbruget fra næsten alle fronter. Lønningerne stiger mere end priserne, beskæftigelsen er på rekordhøjt niveau og vi kan glæde os over et hamrende lavt renteniveau samt fremgang på boligmarkedet, der betyder stigende friværdier til stadig flere boligejere.

Dertil har historisk store konverteringsbølger givet boligejerne mulighed for, at realiserer en del af deres friværdi. Kigger vi fremad forventer vi, at en del af denne realisering blandt andet vil blive brugt på nye biler, hvorfor vi forventer at bilsalget vil stige over de kommende måneder.

Vi forventer dog ikke, at danskerne vil igangsætte en decideret forbrugsfest, som vi så det op til finanskrisen. Forsigtighed vil stadig vægtes højt i de danske husholdninger, men der er plads til at øge forbruget og samtidigt spare op. Privatforbruget vil derfor være den væsentlige vækstmotor den kommende tid.