Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Flot fremgang i beskæftigelsen

Flot fremgang i beskæftigelsen

22. januar 2019
Gå til nyhedsoversigt

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg med 3.400 personer i november måned efter en fremgang på 4.500 personer i oktober. Dermed er der endnu ikke tegn på, at virksomhedernes vanskeligheder med at finde kvalificeret arbejdskraft for alvor kan ses i beskæftigelsesfremgangen.

I 2018, frem til og med november, er beskæftigelsen steget med godt 46.000 personer og selvom arbejdsstyrken også er steget, så melder virksomhederne om, at det er blevet gradvist sværere at finde arbejdskraft med de rette kvalifikationer. Der er også tegn på, at kampen om arbejdskraften nu er blevet så stor, at det smitter af på lønningerne. Vi er dog i den heldige situation, at tidligere reformer bidrager til at øge arbejdsstyrken både i år og næste år, og det er med til at tage toppen af presset på arbejdsmarkedet.

Arbejdsstyrken stiger dog ikke nok til at følge med en beskæftigelsesfremgang i det tempo, vi har set i 2018. Vi forventer derfor, at beskæftigelsesvæksten vil finde et lidt lavere tempo i år, og at lønstigningstakten vil komme lidt højere op i løbet af året. Det vil være med til at understøtte privatforbruget, der efter vores vurdering kommer til at blive den afgørende vækstmotor i år.