Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Dansk økonomi styrer fortsat uden om den globale afmatning

Dansk økonomi styrer fortsat uden om den globale afmatning

I 1. kvartal 2019 steg industriproduktionen ekskl. medicinalindustrien (der her er udtaget pga. særlige forhold for medicinalindustrien i december) med 0,5 procent i forhold til 4. kvartal 2018. Stigningen i industriproduktionen er en god nyhed, da industriproduktionen er det første hårde pejlemærke for udviklingen i dansk økonomi, og derved tyder på en fin vækst i dansk økonomi i 1. kvartal 2019.

Ser vi på omsætningens situationen er den eksportorienterede omsætning steget med 2,2 procent i 1. kvartal 2019 sammenlignet med 4. kvartal 2018, mens den hjemmemarkedsorienterede omsætning er faldet med 1 procent i samme periode.

Ser vi fremad, er udsigterne for industrien slørede. Den politiske usikkerhed fylder meget, og gør Trump alvor af sine trusler, og påligger told på kinesiske varer på fredag, kan handelskrigen hurtigt eskalerer hvis Kina gengælder. Det vil kunne mærkes på verdenshandlen, og derved den danske eksport. Derudover er global vækst på vej ned i gear, og de udenlandske virksomheder er ikke længere så optimistiske omkring aktiviteten i økonomien. Vi tror dog fortsat på, at væksten i euroområdet vil få lidt mere fart på i andet halvår.