Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Bilsalget faldt i oktober

Bilsalget faldt i oktober

11. november 2019
Gå til nyhedsoversigt

Der blev i oktober solgt 10.350 biler til de danske husholdninger. Det er et fald på 3,5 procent i forhold til september. Sammenligner vi til gengæld perioden august-oktober med perioden maj-juli er bilsalget steget med 4,9 procent.

Udsigt til højere forbrug

Danskernes økonomi levner også plads til et højere forbrug. Vi har længe været forsigtige med at bruge penge, og har i stedet nedbragt vores gæld. Der er derfor plads til, at vi slækker lidt på forsigtigheden.

Grundlæggende er der også medvind til privatforbruget fra næsten alle fronter. Lønningerne stiger mere end priserne, beskæftigelsen er på rekordhøjt niveau, vi kan glæde os over et hamrende lavt renteniveau samt fremgang på boligmarkedet, der betyder stigende friværdier til stadig flere boligejere.

De historisk store konverteringsbølger har givet danskerne mulighed for, at realiserer en del af friværdien. Kigger vi fremad forventer vi, at en del af denne realisering blandt andet vil blive brugt på nye biler, hvorfor der udsigter til at stigende bilsalg over de kommende måneder.

Vi forventer dog ikke, at danskerne vil slippe forsigtigheden helt, og der er derfor fortsat lang vej til et egentligt forbrugsboom, som vi så det op til finanskrisen. Når det er sagt, så vil privatforbruget stadig være en væsentlig vækstmotor i år.