Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
71 måneder med fremgang i lønmodtagerbeskæftigelsen

71 måneder med fremgang i lønmodtagerbeskæftigelsen

23. maj 2019
Gå til nyhedsoversigt

For 71. måned i træk er lønmodtagerbeskæftigelsen steget, denne gang med 3.600 personer i marts. Det særligt i bygge og anlægssektoren er der er blevet ansat flere personer.

Der er stadig godt momentum i beskæftigelsesvæksten, set over de sidste tre måneder er lønmodtagerbeskæftigelsen gennemsnitligt steget med 4.100 personer om måneden.

Ser vi fremad, er vi i den heldige situation, at tidligere reformer bidrager til at øge arbejdsstyrken både i år og næste år. Samlet set er det med til at tage toppen af presset på arbejdsmarkedet. Arbejdsstyrken stiger dog ikke nok til at følge med en beskæftigelsesfremgang på 3.800 personer i måneden, som var det tempo vi gennemsnitligt havde igennem 2018. Vi forventer derfor, at beskæftigelsesvæksten vil finde et lidt lavere tempo end sidste år.

Som konsekvens af et strammere arbejdsmarked forventer vi at lønstigningstakten vil tiltage i løbet af året. Fremgang på arbejdsmarkedet og højere lønninger vil understøtte privatforbruget, der efter vores vurdering kommer til at blive den afgørende vækstmotor i år.