Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Svagt stigende industriproduktion

Svagt stigende industriproduktion

5. oktober 2018
Gå til nyhedsoversigt

Industriproduktionen stiger svagt. I perioden juni-august er industriproduktionen steget med 0,3 procent i forhold til perioden marts-maj. De store bidragsydere er gruppen mellemproduktion og fremstillingen af ikke varige forbrugsgoder. Industriproduktionen har ligget stort set fladt igennem hele 2018. Industriproduktionen er dog 2 procent højere end i samme periode 2017.

Ser vi på omsætningens situationen er den eksportorienterede omsætning steget med 4,9 procent fra perioden marts-maj til juni-august, mens den hjemmemarkedsorienterede omsætning kun er steget med 0,8 procent. Grunden til omsætningen stiger mere end produktionen skyldes lageropbygning i industrien.

Ser vi fremad, er udsigterne for industrien blandede. På den positive side er der stadig fart på global økonomi og gode udsigter for både investeringer og privatforbrug herhjemme. Det giver grund til at tro, at industriproduktionen fortsat kan ligge på et højt niveau. Der er dog også risikofaktorer for industrien: Tiltager handelskrigen mellem USA og Kina yderligere vil det kunne mærkes på verdenshandlen, og derved den danske eksport.