Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Sløv start på året for den danske detailhandel

Sløv start på året for den danske detailhandel

24. april 2018
Gå til nyhedsoversigt

Detailsalget steg med 0,4 pct. i marts måned efter et fald på 0,1 pct. i februar. Stigning er drevet af at varegrupperne andre forbrugsvarer og fødevarer og andre dagligvarer steg med henholdsvis 0,7 pct. og 0,3 pct., varegruppen beklædning mv. faldt dog med 1,2 pct.

Sammenligner vi årets første tre måneder med de foregående tre måneder er detailhandlen steget med 0,1 pct. Detailhandlen har altså stort set ligget fladt, hvilket må siges at være en sløv start på året.

Der er dog ingen tvivl om, at danskernes økonomi levner plads til et højere forbrug. Vi har i en længere periode været meget forsigtige med at bruge penge og har haft fokus på at nedbringe gæld. Der er plads til at vi slækker lidt på forsigtigheden og der er grundlæggende medvind til privatforbruget fra næsten alle fronter. Lønningerne stiger mere end priserne, beskæftigelsen har pil op og vi kan glæde os over et meget lavt renteniveau og fremgang på boligmarkedet, der betyder stigende friværdier til stadig flere boligejere.

Vi forventer derfor at privatforbruget vil være en væsentlig vækstmotor i dansk økonomi også i år.