Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Fuld fart på investeringerne i 2019, forhåbentlig

Fuld fart på investeringerne i 2019, forhåbentlig

21. november 2018
Gå til nyhedsoversigt

Tal fra Danmarks Statistik viser at Industrien regner med at investere lidt mindre i 2018 end hidtil. Investeringsplanerne i 2018 er aftaget en lille smule, fra 4 til 2 pct. Faldet kommer særligt i gruppen af virksomheder der fremstiller varige forbrugsgoder, hvor man ikke regner med at investerer i samme grad i 2018 i forhold til 2017.

Billedet bliver dog mere positivt, når man spørger, hvor meget industrien regner med at investere i 2019. Industrien regner med at øge deres investeringer med 10 pct. i 2019 ift. 2018. Det særligt investeringsgodeindustrien, der regner med at øge deres investeringer med hele 16 pct. Tallene skal dog tages med forbehold, da virksomhederne hurtigt kan ændre deres planer, hvis de økonomiske udsigter skifter.

Det et problem for dansk økonomi, hvis ikke investeringer begynder at stige mere. Flere virksomheder melder om mangel på kvalificeret arbejdskraft og investeringer, der øger produktiviteten i den enkelte virksomhed, kan være med til at forlænge opsvinget herhjemme.