Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Forbrugerne går ind i det nye år med høj optimisme

Forbrugerne går ind i det nye år med høj optimisme

23. januar 2018
Gå til nyhedsoversigt

Optimismen hos de danske forbrugere fejler ikke noget her i starten af året: forbrugertilliden steg fra 6,5 i december til 8,2 i januar. Korrigerer man for sæsonudsving, så er der godt nok tale om et lille fald i tilliden fra et højt niveau i december. Ikke desto mindre er billedet det samme: optimismen hos forbrugerne har været stigende igennem 2017 og ligger ved indgangen til 2018 på et solidt niveau.

Der er tale om udbredt optimisme hos forbrugerne, både hvad angår familiens egen økonomiske situation og udsigterne for Dansk økonomi over det kommende år. Ikke mindst er optimismen omkring arbejdsmarkedet i top og forbrugerne venter over en bred kam, at arbejdsløsheden vil have pil nedad det kommende år.

Den høje forbrugertillid afspejler, at der i øjeblikket er rigtig mange gode grunde til at finde smilet frem i de danske hjem. Stigende beskæftigelse, lave renter og et boligmarked i fremgang er med til at sikre danskerne en sund økonomi og øge familiernes forbrugsmuligheder. Derfor er der også god grund til at tro, at danskernes optimisme vil afspejle sig i et øget privatforbrug. Det er godt nyt for dansk økonomi, hvor privatforbruget er en væsentlig drivkræft for væksten.