Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Fald i ledighed bekræfter dansk økonomi i topform

Fald i ledighed bekræfter dansk økonomi i topform

5. januar 2018
Gå til nyhedsoversigt

Antallet af bruttoledige faldt med 2.200 fuldtidspersoner i november måned, men ledighedsprocenten er uændret på 4,3 procent. Det viser dugfriske tal fra Danmarks Statistik.

Det nu 4. måned i træk at antallet af bruttoledige falder. Det sker efter at en ændring i opgørelsesmetoden førte til en stor stigning i juli måned. Tallene er fortsat behæftede med en større usikkerhed end normalt som følge af denne ændring, men bekræfter billedet af et arbejdsmarked i fin form. Det stemmer godt overens med virksomhedernes optimisme og den fortsatte fremgang i beskæftigelsen vi har set de seneste måneder.

Det lave ledighedsniveau betyder, at det for nogle virksomheder er svært at skaffe den nødvendige kvalificerede arbejdskraft – det gør sig særligt gældende i bygge- og anlægssektoren. Vi ser dog ikke tegn på en egentlig overophedning af arbejdsmarkedet her og nu.  Lønstigningerne er for opadgående, men er fortsat moderate. Det skyldes i høj grad, at arbejdsstyrken vokser løbende, som følge af allerede vedtagne arbejdsmarkeds- og pensionsreformer og tilgang af udenlandsk arbejdskraft. Det tager tilsammen toppen af presset på arbejdsmarkedet.

På baggrund af den grundlæggende solide vækst i dansk økonomi forventer vi, at fremgangen i beskæftigelsen fortsætter det kommende år, men i et lidt lavere tempo.