Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Fald i industriproduktionen i februar

Fald i industriproduktionen i februar

6. april 2018
Gå til nyhedsoversigt

Industriproduktionen faldt med 0,6 pct. i februar måned i forhold til januar, men det kommer efter nogle store stigninger i produktionen de seneste tre måneder og det lille tilbagefald bør ikke give anledning til bekymring. Industriproduktionen svinger en del fra måned til måned, men den underliggende trend i produktionen har været opad de seneste måneder. Optimismen er da også høj i industrien, målt ved konjunkturbarometeret.

Ser vi ind i 2018, er udsigterne for industrien gode. Der er fart på global økonomi og gode udsigter for både investeringer og privatforbrug herhjemme. Det giver grund til at tro, at industriproduktionen kan fortsætte den gode trend fra de seneste måneder og vende pilen opad her i 2018 efter et lidt sløjt 2017 samlet set.

Der er dog også risikofaktorer for industrien: en mere omfattende handelskrig mellem USA og Kina, der spreder sig globalt; en yderligere styrkelse af kronen, der sætter konkurrenceevnen under pres; og sidst men ikke mindst, så peger de europæiske aktivitetsbarometre på, at væksten i Euroområdet har tabt lidt af pusten. Vi  ser endnu ikke nogen grund til at ændre vores forventninger i en mere pessimistisk retning, men det er bestemt faktorer, det er værd at holde øje med i de kommende måneder.