Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Danskerne skaffer sig i stigende grad større biler

Danskerne skaffer sig i stigende grad større biler

1. juni 2018
Gå til nyhedsoversigt

Danske bilimportører har offentliggjort bilsalget for maj måned. Der blev solgt 22.500 biler i maj. Tager man højde for normale sæsonudsving, betyder det, at bilsalget er steget med 1,7 pct. fra april til maj. Bilsalget er dog 1,6 pct. lavere i årets første fem måneder sammenlignet med samme periode 2017.

Ser man på, hvilke biler der bliver solgt, er det i stigende grad SUV’er, der kører ud fra bilforhandlerne. Særligt de såkaldte crossovers. Salget af de helt små biler er blevet mindre, mens mellemstørrelse segmentet ligger stabilt.

Den mest solgte bil er dog stadig en Peugeot 208, der hører til segmentet af små biler. På anden pladsen finder man SUV’en Nissan Qashqai.

Bilsalget har trukket væsentligt op i privatforbruget i 4. kvartal 2017 og 1. kvartal 2018, som følge af et ekstraordinært stort bilsalg, da registreringsafgifterne blev sænket.  Holder bilsalget sit nuværende niveau i juni vil det ikke længere være en væsentlig drivkraft bag privatforbruget. Skal vi holde den nuværende privatforbrugsvækst, skal danskerne ud og bruge penge på mere end bare biler.