Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Danskerne gjorde sig forårsklar i april

Danskerne gjorde sig forårsklar i april

24. maj 2018
Gå til nyhedsoversigt

Detailsalget steg med 0,2 pct. i april måned efter en stigning i marts på 0,4 pct. Stigning er drevet af varegruppen beklædning mv., der steg med 2,5 pct. fra marts til april. Grupperne andre forbrugsvarer samt fødevarer og andre dagligvarer steg ikke april.

Danskerne udnyttede altså april til at forny sommergarderoben, hvilket ikke har været en helt dårlig ide, når man tænker på hvor godt vejret har været i maj.

Sammenligner vi seneste tre måneder med de foregående tre måneder er detailhandlen steget med 0,1 pct. Detailhandlen har altså stort set ligget fladt, hvilket må siges at være en sløv start på året. Dog skal man huske at de foregående tre måneder indeholder julehandlen samt Black Friday, hvor detailhandlen var meget høj.

Der er dog ingen tvivl om, at danskernes økonomi levner plads til et højere forbrug. Vi har i en længere periode været meget forsigtige med at bruge penge, og har haft fokus på at nedbringe gæld. Der er plads til at vi slækker lidt på forsigtigheden, og der er grundlæggende medvind til privatforbruget fra næsten alle fronter. Lønningerne stiger mere end priserne, beskæftigelsen har pil op og vi kan glæde os over et meget lavt renteniveau og fremgang på boligmarkedet, der betyder stigende friværdier til stadig flere boligejere.

Vi forventer derfor at privatforbruget vil være en væsentlig vækstmotor i dansk økonomi også i år.