Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Dansk eksport halter fortsat

Dansk eksport halter fortsat

Trods flot vækst i mange af vores største samhandelslande halter dansk vareeksport fortsat. Vareeksporten har stort set stået i stampe siden maj sidste år, og tendensen i årets første måneder har været svagt nedadgående. I marts måned faldt vareeksporten med 0,4 pct. og for første kvartal som helhed er der tale om et fald i eksporten på 1,2 pct. i forhold til fjerde kvartal.

Det er særligt eksporten til vores nærmeste samhandelspartnere i EU der halter. For EU som helhed faldt vareeksporten med 1,7 pct. mens vareeksporten til resten af verden faldt med 0,6 pct. Det er særligt eksporten til Storbritannien der lider. Brexit er nu for alvor begyndt at kunne mærkes i den økonomiske vækst i Storbritannien og dertil kommer, at kronen er styrket overfor det britiske pund, hvilket gør danske varer dyrere for briterne. Vareeksporten til briterne er faldet med 5,4 pct. i første kvartal.

Der er solid vækst i mange af vores vigtigste samhandelslande og det er bekymrende, at det ikke for alvor smitter af på eksporten. Opsvinget i Europa har tabt lidt fart de seneste måneder og konjunkturindikatorerne peger lidt lavere vækst i år, så udsigterne for eksporten er ikke helt så gode som de har været.