Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Boligpriserne fortsætter opad, men aktiviteten er faldet

Boligpriserne fortsætter opad, men aktiviteten er faldet

Det gamle mønster hvor boligpriserne stiger i årets første kvartaler for derefter at flade ud i den sidste del af året ser ud til at gentage sig i 2018. Prisen på enfamiliehuse steg med 0,5 pct. fra januar til februar efter en stigning på 2,3 pct. fra december til januar. For ejerlejligheder er billedet det samme. Priserne steg 1,8 pct. i februar efter en stigning på 2,3 pct. i januar. Over det seneste år er priserne på enfamiliehuse dermed steget knap 5 pct. og prisen på ejerlejligheder knap 8 pct.¨

Der er dog også tegn på, at det ikke går helt så stærkt på boligmarkedet som sidste år. Aktiviteten, målt som antallet af handler, er aftaget siden november måned. Boligsalget går naturligt lidt mere trægt i vintermånederne, men selv når vi tager højde for de almindelige sæsonudsving er billedet et fald i antallet af handler. For enfamiliehuse er antallet af handler faldet med 6 pct. siden december måned, når man tager højde for sæsonudsving. Salget af lejligheder er i den tilsvarende periode faldet med hele 13 pct., når man korrigerer for sæsonudsving. Når det er sagt, så er der fortsat tale om et højt niveau for antallet af handler med både huse og lejligheder.

Kombinationen af højere renter i starten af året og nye skærpede låneregler har formentlig været en af årsagerne til det faldende antal handler. Den seneste måneds tid er renterne faldet tilbage igen til lavere niveauer, men vi forventer at renterne stiger moderat over de kommende måneder. Vi skal måske vænne os til, at det bliver lidt sværere at komme af med boligen i år end det var sidste år.