Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Arbejdsmarkedet forsætter sin fremgang

Arbejdsmarkedet forsætter sin fremgang

21. november 2018
Gå til nyhedsoversigt

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg med 3.100 personer fra august til september måned, hvilket er mindre end de gennemsnitlige 4300 personer om måneden i beskæftigelsesfremgang over det sidste år. Fremgangen i beskæftigelsen er bredt funderet over alle brancher, men særligt i handel og transport er der blevet ansat flere i september måned.

Ser man på den kvartalsvise udvikling steg Lønmodtagerbeskæftigelsen med 11.800 personer fra 2. til 3. kvartal. Omregner man det til fuldtidsbeskæftigede svarer det til en stigning på 9.000 fuldtidspersoner. Det vidner om at mange stadig bliver ansat i deltidsjobs.

Beskæftigelsen er steget med godt 50.000 personer over det sidste år. Selvom arbejdsstyrken stiger, er det blevet gradvist sværere at finde arbejdskraft med de rette kvalifikationer. Der er også tegn på, at kampen om arbejdskraften nu er blevet så stor, at det smitter af på lønningerne. Selvom tidligere gennemførte reformer bidrager til at øge arbejdsstyrken i år og næste år, er det ikke nok til at følge med en beskæftigelsesfremgang i det tempo vi har set i 2018 indtil nu. Vi forventer derfor, at beskæftigelsesvæksten vil finde et lidt lavere tempo også i de kommende måneder i takt med at arbejdsmarkedet strammer til.