Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
2017 blev året hvor bilsalget ikke slog rekord - det er første gang i syv år

2017 blev året hvor bilsalget ikke slog rekord - det er første gang i syv år

9. januar 2018
Gå til nyhedsoversigt

For første gang i syv år slår bilsalget ikke rekord

Bilsalget steg med 17.800 biler i december når der korrigeres for normale sæsonudsving. Dermed lander det samlede bilsalg i 2017 på 220.900 biler hvilket er en spids lavere end rekorden på 223.000 solgte biler i 2016. Bilsalget har ellers slået rekord hvert eneste år siden salget ramte bunden i 2009, men den trend endte altså i 2017.

Der er dog ikke nogen grund til at frygte, at et lidt lavere bilsalg i 2017 er tegn på en generel opbremsning i købelysten hos danskerne. Usikkerheden omkring registreringsafgiften sendte bilsalget i dørken i august og september og selvom vi har set en stor rebound i de sidste tre måneder af året, er det ikke nok til at redde rekorden i hus. Til gengæld viste dankortomsætningen at danskerne har haft rigtigt travlt med at juleshoppe andet end biler i årets sidste måneder og det peger på en rigtig flot samlet vækst i privatforbrug i fjerde kvartal 2017.

Ser vi ind i 2018, så er vi optimistiske. Grundlæggende er betingelserne for det private forbrug fortsat meget gunstige: Lave renter, større boligformue og stigende realindkomster øger alt sammen forbrugsmulighederne. Dermed er der udsigt til at privatforbruget vil løfte dansk vækst også i år