Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Imponerende aktivitet på boligmarkedet i januar

Imponerende aktivitet på boligmarkedet i januar

16. februar 2022
Gå til nyhedsoversigt

Nye tal fra Boligsiden viser, at januar bød på 6.381 handler på boligmarkedet i januar. Det er en stigning på godt 600 handler med huse, lejligheder og sommerhuse i forhold til i december.

Handelstallene for januar er det næsthøjeste for en januar måned i statistikkens historie. Alene sidste års hæsblæsende tempo tegner sig for en højere aktivitet. Handelsaktiviteten er dermed i en historisk kontekst fortsat meget høj.

Boligmarkedet lægger fra stærkt land i 2022 med en imponerende handelsaktivitet i januar. Det viser med al tydelighed, at danskernes appetit efter at købe bolig på ingen måde er slukket endnu. Alt lige fra huse, lejligheder og sommerhuse præsterer flot med næsthøjeste januarsalg i statistikken. Så selvom mange danskere fik opfyldt boligdrømmen under coronakrisen, så er der altså fortsat mange som stadig får indfriet drømmene.

I januar blev der handlet 4.073 huse, 1.652 lejligheder og 656 sommerhuse. For alle tre boligtyper er det en stigning i forhold til måneden før. 

Der er dog udsigt til, at markedet kan gå en mere turbulent tid i møde, efter renterne er steget betragteligt.​ Rentestigningen har gjort boligkøbet dyrere, og det vil hæmme danskernes sult efter at købe bolig. Vi forventer, at det vil påvirke handelsaktiviteten i nedadgående retning. Der er dog en række af modsvar til rentestigningen. Vi er aktuelt i et drønende opsving i dansk økonomi med stigende indkomster og rekordhøj beskæftigelse, hvilket gør danskerne mere købestærke. Samtidig er antallet af Til Salg-skilte på det laveste i 16 år, og dermed kommer den rentestigningen og den lavere handelsaktivitet ikke nødvendigvis til at markere sig med faldende boligpriser.

De nyeste tal for priserne viser, at boligpriserne for alle tre boligtyper steg i januar, når der tages højde for sæson. Sammenlignet med for et år siden er huspriserne i gennemsnit steget med 10%, lejlighedspriserne 9% og sommerhuspriserne 15%.