Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
19.703 lånetilbud fra realkreditinstitutterne i august

19.703 lånetilbud fra realkreditinstitutterne i august

14. september 2022
Gå til nyhedsoversigt

Nye tal fra Finans Danmark viser, at realkreditinstitutterne i august afgav 19.703 lånetilbud til boligejere og virksomheder. Det er ca. 7.000 færre end i juli svarende til et fald på 26%.

Antallet af lånetilbud falder tilbage i august, og når sit laveste niveau siden december sidste år. Langt hovedparten af lånetilbuddene i august er dog givet til omlægning af realkreditlån, hvilket sker som følge af de stigende renter, som giver boligejere med fastforrentede lån konverteringsmuligheder. Her kan boligejerne barbere en stor bid af deres restgæld, hvis de konverterer deres realkreditlån.

Renten faldt en anelse tilbage henover sommeren og i starten af august, inden renten atter steg, og i dag hedder 5% på et fastforrentet lån. Siden årsskiftet er renten steget ganske markant fra en rente omkring 2%. Sammenligner vi med starten af 2021 hed renten 0,5%, og der er altså vendt godt og grundigt rundt på renterne. For halvandet år siden konverterede boligejerne, fordi renterne var faldet, mens der i dag konverteres fordi renten er steget. De højere renter ser ikke ud til at forsvinde lige med det samme, så vi forventer, at det også vil præge antallet af lånetilbud i den kommende tid.

Aktuelt er det især boligejere med 0,5%-, 1%-, 1,5% og 2,0%-lån, hvor en opkonvertering vil være værd at overveje, da de kan hugge den største portion af restgælden.