Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Lavere blus på boligmarkedet

Lavere blus på boligmarkedet

29. oktober 2021
Gå til nyhedsoversigt

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at der i alt blev handlet 6.262 huse og lejligheder i august. Antallet af bolighandler i august fortsætter derfor det lavere niveau fra juli, og bekræfter at boligmarkedet er gået ind i en roligere periode ovenpå det meget høje antal bolighandler som især prægede 1. halvår af 2021.

Deler vi de to boligtyper op, så blev der i august handlet 4.660 huse og 1.602 lejligheder. For begge boligtypers vedkommende er der tale om et aktivitetsniveau, som vi skal tilbage til foråret sidste år for at finde mage til. Der er dog på ingen måde tale om et boligmarked, som er gået i stå, for der er stadig fint gang i handlerne. 

Der er helt tydeligt skruet ned for blusset på boligmarkedet, som mere minder om tiden inden krisen. Antallet af handler er skrumpet pænt ind, mens også prisstigningerne er faldet mere til ro. Det er ubetinget positivt, at det går den vej for boligmarkedet, da meget høj fart over længere tid ikke er holdbart i længden.

Tager vi et kig på boligpriserne, så aftager de også i styrke. Der er stadig tale om fremgang, men altså i et lavere tempo end vi har været vant til det sidste års tid. De årlige prisstigningstakter i august dykker endda under de to-cifrede vækstrater, som vi har været vant til i en periode, hvor huspriserne er steget med 9% siden samme tid sidste år, mens lejlighedspriserne er 8,8% højere.

Vi forventer, at det nuværende lavere blus vil fortsætte i den kommende tid. Antallet af Til-salg skilte er vokset i forhold til tidligere på året, hvor der samtidig handles færre boliger. Det er med til at tage luft ud af prisstigningerne, hvor vi i tillæg står med de højeste boligrenter på 30-årige fastforrentede lån i halvandet år, som også bidrager til at lægge en dæmper på prisstigningerne.