Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Kun få ender på tvangsauktioner i februar

Kun få ender på tvangsauktioner i februar

4. marts 2021
Gå til nyhedsoversigt

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at der i februar var 148 tvangsauktioner, hvilket kun er en mere end de 147 tvangsauktioner, der var i januar. Antallet af tvangsauktioner fortsætter derved det lave niveau, som vi har været vidne til de sidste par år. I 2020 var der samlet set 2.112 tvangsauktioner, svarende til 176 om måneden.

Normalt ville man forvente en stigning i antallet af tvangsauktioner i midten af en økonomisk krise. Ser vi på tiden efter finanskrisen steg antallet af tvangsauktioner til 400-500 om måneden mellem 2010 og 2012. Coronakrisen er dog anderledes end finanskrisen, hvorfor vi ikke ser samme udvikling. For det første er det ikke boligejerne, som primært rammes af ledighed, og dertil er boligpriserne steget igennem denne krise, hvorfor boligen kan omsættes i fri handel, skulle det være nødvendigt.

Fremadrettet forventer vi heller ikke nogen synderlig stigning i antallet af tvangsauktioner. Vi ser en kraftig stigning i beskæftigelsen det kommende år, og fortsat stigende boligpriser, hvilket vil holde antallet af tvangsauktioner nede. Ser vi mod antallet af restancer, så vidner tallene om en solid betalingsevne blandt boligejerne, og det styrker også vores tro på et fortsat lavt niveau af tvangsauktioner.

Vi kommer dog ikke uden om, at ledigheden i dag befinder sig på et højere niveau end før krisens indtræden, hvorfor det lige nu er mere sandsynligt at antallet af tvangsauktioner vil tiltage en smule fremfor falde.