Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Huskøberne får bedre kort på hånden – udbuddet stiger for alle boligtyper

Huskøberne får bedre kort på hånden – udbuddet stiger for alle boligtyper

2. juli 2021
Gå til nyhedsoversigt

Boligsiden har netop offentliggjort tal, der viser, at antallet af boliger til salg peger op uanset, om vi taler om sommerhuse, lejligheder eller huse.

Dykker vi ned i de enkelte boligtyper, så peger udbuddet for sommerhuse op for fjerde måned i streg, hvor der nu står 5.338 sommerhuse til salg svarende til en stigning på 6,1% fra maj. For huse er der også pil op med 2,2% i forhold til maj, hvor udviklingen de seneste par måneder har været mere flad, og der står nu 24.800 huse til salg. Lejlighederne har også retning opad med 7,4% flere lejligheder til salg i forhold til maj, hvor der i øjeblikket står 5.905 lejligheder til salg.

Vi skal dog huske på, at trods den seneste tids stigning i boligudbuddet, så er udbuddet fortsat et godt stykke under, hvad det lød på for et år siden. For huse er udbuddet 20% lavere end samme tid sidste år, hvor det er 15% under for lejligheder og 25% for sommerhuse.

Boligudbuddet ser for alvor ud til at vende i juni, hvor der er kommet flere boliger til salg uanset, om vi taler huse, lejligheder eller sommerhuse. Stigningen i udbuddet er i den grad tiltrængt ovenpå en hektisk periode, hvor udbuddet er raslet ned i takt med den heftige handelsaktivitet, som vi har været vidne til. Det har givet kraftige prisstigninger, og her vil det stigende udbud sammen med en neddrosling i handelsaktiviteten medvirke til at dæmpe prisstigningerne.

Vi forventer, at der er sat en prop i boligudbuddet for nu, hvor vi ser det fortsætte yderligere opad i den kommende tid. Det vil medvirke til at lægge en dæmper på priserne, som derudover også får modvind fra højere renter samt det generelt høje prisniveau, hvor færre kan og vil være med.