Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Blot 95 tvangsauktioner i april

Blot 95 tvangsauktioner i april

I april blev der bekendtgjort 95 tvangsauktioner, når der tages højde for normale sæsonudsving. Det viser friske tal fra Danmarks Statistik. Det lave antal tvangsauktioner, som vi har været vidne til i de første tre måneder af 2021, fortsætter altså i april, endda med et pænt dyk ned til 95, hvor der i januar-marts var lige i underkanten af 150 tvangsauktioner om måneden. Det er derudover også lavere end vi så i 2020, som i gennemsnit bød på 176 tvangsauktioner i gennemsnit om måneden.

Normalt vil vi se tvangsauktionerne begynde at tikke op en rum tid efter en krises indledning, hvilket vi fx så efter finanskrisen, hvor tvangsauktionerne toppede i 2010-2012 med 400-500 tvangsauktioner om måneden. Men det modsatte er sket denne gang, hvor tvangsauktionerne har taget et lille nyk ned i forhold til sidste år.

Tvangsauktionerne er på sit laveste i 14 år, og hovedårsagen er et bomstærkt boligmarked. Her betyder den høje handelsaktivitet, stigende priser og faldende liggetider, at det er lettere at sælge sin bolig i fri handel, hvis der er problemer med at betale terminen. Herudover skal vi også huske på, at selvom ledigheden er højere end før krisen, så er vi langt fra toppen på næsten 80.000 ledige, hvor mange har fundet vej tilbage på arbejdsmarkedet.

Det lave antal tvangsauktioner ser vi fortsætte i den kommende tid. Boligmarkedet vil fortsat være stærkt, og i forgårs fik vi tal for, at restancerne (som er første tegn på betalingsproblemer blandt boligejerne) fortsat er meget lave. Det vil til sammen holde tvangsauktionerne på et lavt niveau.