Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
25.790 lånetilbud fra realkreditten i juni

25.790 lånetilbud fra realkreditten i juni

12. juli 2021
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra Finans Danmark viser, at der blev givet 25.790 lånetilbud til boligejere og virksomheder i juni. Det er næsten 4.800 flere end i maj svarende til 22,8%. Af de 25.790 lånetilbud er de 9.217 givet til boligkøb og 2.282 til nybyggeri. Det høje niveau af lånetilbud til boligkøb og nybyggeri fortsætter altså ufortrødent i juni, og sætter samtidig juni-rekord.

Der er fart på boligmarkedet, og det får naturligvis danskerne til at valfarte til realkreditinstitutterne for at få finansieret deres boligkøb. Når det er sagt, så er vi langt fra rekorder for det samlede antal af lånetilbud, hvilket skyldes, at det der for alvor kan rykke i lånetilbuddene, er nedkonverteringer. Og de muligheder var der ikke for alvor i juni.

Den seneste uge har dog budt på et rentefald, som i fredags lukkede for 1,5%-lånet med afdrag for tilbud, da det gik over kurs 100. Det har sendt 1%-lånet tilbage på banen i en kurs omkring 96,1. Hvis rentefaldet fortsætter i den kommende tid op mod den lurende opsigelsesfrist ved udgangen af juli, så kan det åbne op for nedkonverteringsmuligheder for boligejere med 2%-lån eller derover. Det vil i så fald også smitte af på antallet af lånetilbud, hvis det sker, hvor vi dog skal huske på, at mange boligejere allerede har klaret nedkonverteringen ved tidligere lejligheder.