Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Boligpriserne fortsætter fremgangen

Boligpriserne fortsætter fremgangen

31. januar 2020
Gå til nyhedsoversigt

Danmarks Statistik har netop offentliggjort deres statistik for ejendomspriser, som viser, at prisen på huse såvel som lejligheder fortsætter fremgangen og ligger højere end året før. Dagens tal dækker for november, og her var prisen på huse 3% højere sammenlignet med året før, mens ejerlejlighedspriserne var 1,9% højere. Det er desuden en højere årsstigningstakt, end i oktober før viste.

Boligmarkedet har i stort omfang fået medvind fra det markante rentefald, som vi har været vidne til over det seneste år. Det sker ovenpå et i forvejen stabilt fundament, som består af en rekordhøj og stadig stigende beskæftigelse i Danmark, mens vi samtidig oplever at have flere penge mellem hænderne med pæn fremgang i reallønnen. Det ser vi reflekteret i samtlige prisstatistikker over boligmarkedet, som entydigt peger op.

Også i antallet af handler er der fremgang på husmarkedet. Ifølge dagens tal fra Danmarks Statistik er der på landsplan solgt 2,5% flere huse i årets første 11 måneder i 2019 sammenlignet med samme periode året før. Fremgangen ses i alle regioner med Region Nordjylland med den største fremgang. Omvendt blev der solgt lidt færre lejligheder, hvor prisstigningstakten også er løjet af sammenlignet med de foregående år.

Over det kommende år forventer vi, at huspriserne kommer til at stige med yderligere 3%. Der er gode takter i dansk økonomi, og det lave renteniveau ser ikke ud til at forvinde foreløbig. På lejlighedsmarkedet ser vi noget nær en uændret pris. Medvinden fra de gode takter i dansk økonomi og de lave renter holdes i skak af modvind på lejlighedsmarkedet, som består af strammere lånekrav, meget nybyggeri samt et prisniveau, hvor der ikke er lige så mange som tidligere, der ønsker at være med.