Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Rentefald holder hånden under lejlighedspriserne

Rentefald holder hånden under lejlighedspriserne

7. august 2019
Gå til nyhedsoversigt

Boligsiden har netop udgivet prisudviklingen for juli måned. På landsplan steg priserne for enfamiliehuse med 2,1 procent fra juli 2018 til juli 2019, mens prisen på lejligheder steg med 0,1 procent på landsplan i samme periode, og derved praktisk talt er uændrede.

I de store byer falder lejlighedspriserne dog mere end på landsplan. I København koster en lejlighed nu 1,8 procent mindre end sidste år. Lejligheder i Aalborg og Århus koster henholdsvis 3,5 procent og 0,8 procent mindre. Det betyder at 90 kvadratmeters lejlighed i København i dag koster knap 3,6 mio. hvilket er lidt under 70 tusinde kr. mindre end juli sidste år.

Modvind til lejlighederne det kommende år

Når det særligt er lejlighederne i de store byer der falder i pris skyldes det flere faktorer. Strammere lånekrav, massivt nybyggeri, usikkerhed omkring boligskatter og et prisniveau hvor få kan være med, har alt sammen være med til at give modvind til priserne. Når priserne ikke falder mere, skyldes det at renterne har været faldende det sidste år, og det har været med til at holde hånden under priserne.

Ser vi fremad over det kommende år vil der stadig være modvind til lejlighedspriserne, men da vi ikke forventer nævneværdige rentestigninger vil lave renter fortsat være med til at holde hånden under priserne.

For det øvrige boligmarked forventer vi et godt år, da der er mange faktorer, der understøtter boligmarkedet - beskæftigelsen stiger, renterne er lave og boligbyrden (det vil sige hvor stor en andel af den disponible indkomst, der bruges til at finansiere boligen) er lav i en historisk kontekst. Vi forventer, at huspriserne vil fortsætte opad i et moderat tempo, med stigninger på omtrent 3 procent på landsplan.