Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Nu hedder renten 0,5 pct.

Nu hedder renten 0,5 pct.

19. august 2019
Gå til nyhedsoversigt

Renten har – utroligt nok - endnu engang taget et dyk nedad - til glæde for danske boligejere, der skal optage realkreditlån eller går med tanker om at omlægge lån.  

Siden foråret har 1 pct. lånet over 30 år været det mest populære blandt boligejerne. Men nu hvor renten igen er faldet, er det 0,5 pct. lånet over 30 år, der er på hylderne hos banker og realkreditinstitutter.

- Det er en ret vild udvikling og aldrig set før. Jeg er selv overrasket over, at renten nu hedder 0,5 pct. Det er også voldsomt, når man ser på, hvor hurtigt det er gået. I starten af året var renten 2 pct. I maj-juni faldt den til 1 pct., og nu står vi så med 0,5 pct. Renten er altså halveret to gange. Det var der ingen, heller ikke mig selv, der havde forventet, siger Jeppe Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

Det seneste rentefald skyldes handelskrigen mellem USA og Kina, der er eskaleret de seneste uger, og frygt for recession i verdensøkonomien. Det får investorer til at købe op i sikre realkreditobligationer, hvorved kurserne stiger – og renterne falder.

Skal man så skynde sig at bestille et 0,5 pct. lån?

- Man skal først og fremmest låne, når man har behov for det. Omkring renteudviklingen så er der ingen, der ved, hvor længe renten vil være i det her niveau. Hvis de handelspolitiske tåger letter, så bliver det nok et foreløbigt farvel til 0,5 pct. lånet, siger Jeppe Borre og fortsætter:

- Men uanset om man får et 0,5 pct. lån eller et 1 pct. lån, så får man et rigtig godt lån. Forskellen vil som oftest være meget lille i kroner og øre på den månedlige ydelse. Man skal bestemt ikke være ked af det, hvis renten stiger lidt, så man evt. kan få et 1 pct. lån til en kurs lige under 100 med et minimalt kurstab.

Kan renten komme endnu længere ned, tror du?

- Udviklingen i disse år har lært mig, at det vil være naivt at afvise noget som helst. Det kan ske, selv om man ikke tror det. Et 0 pct. lån over 30 år tror jeg nu ikke på, men det ville være naivt af mig at sige, at det ikke kunne ske. Men det ligger langt fra mit og bankens hovedscenarie. Vi forventer lave renter et godt stykke tid. Men der er som sagt ingen garantier - det kan vi jo se. Men det ser altså ret så gunstigt ud for boligejere i øjeblikket, slutter Jeppe Borre.