Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Lunt sommerhusmarked giver køberne færre muligheder

Lunt sommerhusmarked giver køberne færre muligheder

6. september 2019
Gå til nyhedsoversigt

Nye tal fra Finans Danmarks boligudbudsstatistik viser, at udbuddet af sommerhuse med et til-salg skilt i forhaven skrumper ind. Der står i dag 10.505 sommerhuse til salg, og i løbet af august faldt udbuddet med mere end 3% og er nu godt 11% lavere i forhold til for et år siden.

Der er godt gang i sommerhusmarkedet, hvor handelsaktiviteten har vist gode momenter i 2019. I seks ud af årets syv første måneder har sommerhussalget overgået samme måned sidste år. Især et kraftigt rentefald i år sætter fut i markedet, men der er også nogle mere underliggende faktorer, som bidrager til den gode stemning. Det går godt i dansk økonomi og i de danske husholdninger, og så stiger appetitten på sommerhuse. Samtidig er der fra politisk side kommet flere tiltag, som også giver medvind, som lempeligere lånevilkår.

Optimismen på sommerhusmarkedet har den isolerede negative konsekvens for køberne, at der bliver mindre at vælge mellem. Samtidig er toppen taget af de gennemsnitlige udbudstider, mens udbudspriserne tikker en anelse op. Man skal dog huske på den positive baggrund med bedre grundlæggende forudsætninger.

Det mindre udbud af sommerhuse gælder over hele landet. Når det er sagt, er der fortsat stor forskel på, hvor mange sommerhuse der egentlig står til salg. Sammenlignet med den samlede sommerhusmasse, så er der bedst chance for at få øje på et til-salg-skilt blandt sommerhusene i Nordjylland. Sværest er det Region Sjælland.

Retter vi blikket på husmarkedet, er der blevet 462 færre huse at vælge mellem siden sidste år, som svarer til et fald på 1,3%. Det er især i i Vest- og Sydsjælland samt på Fyn og i Jylland med undtagelse af Nordjylland, at udbuddet falder.

Omvendt er der kommet lidt flere lejligheder på landsplan at vælge mellem for køberne, som er steget med 235 siden sidste år. Det dækker dog over, at udbuddet er faldet i København og Frederiksberg, mens det er steget i samtlige øvrige landsdele.