Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Hussalget på vej mod sit bedste år siden 2005

Hussalget på vej mod sit bedste år siden 2005

22. oktober 2019
Gå til nyhedsoversigt

Morgenfriske tal fra Boligsiden viser, at der blev solgt 4.631 huse i september. Det bringer handelstallet i år op på foreløbig 38.383 huse, som er det højeste antal hussalg i årets første 9 måneder i statistikkens levetid, der går tilbage til 2011. Forlænges med andre statistikker, så er 2019 på vej til at blive året med størst handelsaktivitet med huse siden 2005.

Rentefaldet i år har fungeret som en decideret vitaminindsprøjtning til boligmarkedet. I forvejen er beskæftigelsen rekordhøj, og danskerne oplever pæn reallønsfremgang. Det hele bidrager til en solid appetit efter boliger, og det betyder, at hussalget har retning mod sit bedste år siden 2005.

Salget af huse kan minde om handelsaktiviteten i midten af 00’erne, men omvendt er prisstigningerne ikke i nærheden. Prisen på huse er på landsplan steget 3,5% siden sidste år, mens der til sammenligning var årlige prisstigninger på den gode side af 10% i 2005-2006. Det skal også ses i lyset af, at udbuddet af huse i dag er relativt højt, som er med til at imødekomme den store appetit efter huskøb.

Vi forventer, at det høje aktivitetsniveau på husmarkedet fortsætter i den kommende tid, som understøttes af fortsat beskæftigelsesstigning og mangel på udsigt om stigende renter.

Igen lidt medvind til lejlighedsmarkedet

I september blev er solgt 1.591 ejerlejligheder. Havde der været blot fem salg mere, så kunne vi have konstatere den største månedlige aktivitet på lejlighedsmarkedet i år. Samtidig bød 3. kvartal som helhed på 2,7% flere salg sammenlignet med samme periode sidste år, mens priserne ligger 1,8% højere i dag end for et år siden. Og også på lejlighedsmarkedet er der medvind i handelsaktiviteten fra rentefronten.

Selvom rentefaldet giver medvind, så oplever markedet for lejligheder dog fortsat modvind fra strammere lånekrav, meget nybyggeri samt et prisniveau, hvor færre kan og vil være med. Det forventer vi vil bidrage til at holde handelstal og prisudviklingen i kort snor.

Sommerhussalget drøner derudad

Der blev i september igen solgt mere end 1.000 sommerhuse over landet. Et sommerhussalg på mere end 1.000 om måneden er en sjældenhed, og vi har nu kunne konstatere et 4-cifret sommerhussalg på en måned for fjerde gang i år.

Antallet af handler har fået ekstra fart i år, og fremgangen for sommerhusmarkedet skyldes flere elementer. Udover rentefald og gode takter i dansk økonomi med rekordmange i arbejde, så er der fra politisk side kommet flere tiltag som også hjælper på vej, blandt andet lempeligere lånevilkår. Forudsætningerne er gode, og 2019 bliver endnu et rigtigt godt på sommerhusmarkedet.