Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Huspriser i ny rekord - lejlighedspriser fortsætter dvalen

Huspriser i ny rekord - lejlighedspriser fortsætter dvalen

16. september 2019
Gå til nyhedsoversigt

Nye tal fra Finans Danmark viser, at boligpriserne steg i 2. kvartal. Huspriserne steg med 3,1%, lejlighedspriserne steg 1,2% og sommerhuse steg med hele 7,3%.

Huspriserne fortsætter ufortrødent deres stigning, som har været tilfældet siden 2013, og dagens tal byder på en vaskeægte prisrekord. De seneste prisstigninger har fået medvind fra det markante rentefald i 2019, men der er også flere solide faktorer, som ligger til grund for rekorden. Udover de historisk lave renter er beskæftigelsen er på et rekordhøjt niveau, og danskerne oplever en pæn reallønsfremgang. Det er alt sammen understøttende for boligmarkedet og en fortsat positiv prisudvikling. Vi ser heller ikke, at husprisstigningen stopper op lige foreløbig.

Huspriserne er på landsplan steget med 3,1% siden sidste år og ligger nu knap 2,3% højere end den seneste top i 2007. Prisfremgangen på huse er at spore i samtlige landsdele. Det seneste år har landsdele som Københavns omegn og Østsjælland oplevet de største prisstigninger.

Lejlighedspriserne tikker op

Også prisen på ejerlejligheder steg i 2. kvartal, men priserne er endnu en spids lavere i forhold til sidste år, nærmere bestemt 0,3% lavere. Tager man højde for sæsonudsving har lejlighedspriserne ligget i dvale siden starten af 2018. Bag den stort set uændrede prisudvikling siden sidste år ligger prisfald i Københavns by og Aalborg, mens områder som Odense og Københavns omegn trækker opad.

Lejlighedspriserne har særligt fået medvind fra det seneste rentefald og hjælpes også godt på vej af den høje beskæftigelse og reallønsfremgang. Modvinden kommer fra lånekrav, som er strammet op, der bygges meget nyt og usikkerhed om boligskatter samt et prisniveau, hvor færre kan og vil være med.

Med rentefaldet i 2019 er der generelt kommet mere fut i bolighandlerne. Typisk kommer der sædvanligvis flere handler i 2. kvartal, men hvis vi tager højde for den normale stigning i aktiviteten, så er antallet af handler med huse steget 2,4%, mens antallet af handler med lejligheder er steget hele 6,8%.