Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Højere priser men færre handler

Højere priser men færre handler

30. april 2019
Gå til nyhedsoversigt

Danmarks Statistik har netop udgivet boligstatistik for februar. På landsplan steg priserne for enfamiliehuse med 4 procent fra februar 2018 til februar 2019, mens prisen på lejligheder faldt med 0,6 procent.

Prisen steg mest på enfamiliehuse i Region Syddanmark, hvor priserne var 6,6 procent højere i februar, sammenlignet med samme måned sidste år. I Region Nordjylland hvor prisstigningerne har været mest afdæmpet var priserne kun 0,7 procent højere.

Antallet af handler med enfamiliehuse var 2,4 procent lavere i februar, sammenlignet med februar sidste år. Antallet af handler med lejligheder var hele 6,8 procent lavere i februar 2019 sammenlignet med februar 2018.

Selvom antallet af handler med enfamiliehuse er faldet over det sidste år så oplever Region Sjælland og Region Nordjylland faktisk at handelsaktiviteten var højere i februar, sammenlignet med samme måned sidste år.

Fortsat fremgang, men mindre medvind til lejlighederne i de største byer

Vi forventer et boligmarked i god form det kommende år, da der er mange faktorer, der understøtter boligmarkedet - beskæftigelsen stiger, renterne er lave og boligbyrden (det vil sige hvor stor en andel af den disponible indkomst, der bruges til at finansiere boligen) er lav i en historisk kontekst. Vi forventer, at huspriserne vil fortsætte opad i et moderat tempo, med stigninger på omtrent 3 procent på landsplan.

For lejlighedsmarkedet i de største byer forventer vi lidt mindre medvind. Prisen på lejligheder er steget hastigt de senere år og priserne, særligt i København, er i dag på et niveau hvor de færreste kan være med, og det giver modvind til priserne. Dertil kommer et massivt nybyggeri, strammere lånekrav, samt nye boligskatter, der alle vil trække i retning af lavere priser de kommende år.