Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Fortsat fremgang på markedet for enfamiliehuse

Fortsat fremgang på markedet for enfamiliehuse

31. juli 2019
Gå til nyhedsoversigt

Danmarks Statistik har netop udgivet boligstatistik for maj. På landsplan steg priserne for enfamiliehuse med 4 procent fra maj 2018 til maj 2019, mens prisen på lejligheder steg med 0,6 procent på landsplan.

Priserne er steg mest på enfamiliehuse i Region Syddanmark, hvor priserne var 5,9 procent højere i maj, sammenlignet med samme måned sidste år.

Selvom lejligheder på landsplan steg med 0,6 procent i maj sammenlignet med sidste år, så faldt prisen på lejligheder i Region Hovedstaden med 1,4 procent sammenlignet med sidste år.

Antallet af handler med enfamiliehuse var 1 procent lavere i maj, sammenlignet med maj sidste år. Antallet af handler med lejligheder var hele 2,8 procent højere i maj 2019 sammenlignet med maj 2018. Ser man dog over årets første 5 måneder er antallet af handler 4 procent lavere end samme periode sidste år for lejligheder.

Fortsat fremgang, men modvind til lejlighederne i de største byer

Vi forventer et boligmarked i god form det kommende år, da der er mange faktorer, der understøtter boligmarkedet - beskæftigelsen stiger, renterne er lave og boligbyrden (det vil sige hvor stor en andel af den disponible indkomst, der bruges til at finansiere boligen) er lav i en historisk kontekst. Vi forventer, at huspriserne vil fortsætte opad i et moderat tempo, med stigninger på omtrent 3 procent på landsplan.

For lejlighedsmarkedet i de største byer forventer vi mere modvind end medvind. Prisen på lejligheder er steget hastigt de senere år og priserne, særligt i København, er i dag på et niveau hvor de færreste kan være med, og det giver modvind til priserne. Dertil kommer et massivt nybyggeri, strammere lånekrav, samt nye boligskatter, der alle vil trække i retning af lavere priser de kommende år.