Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Boligejerne er bundsolide betalere

Boligejerne er bundsolide betalere

31. oktober 2019
Gå til nyhedsoversigt

Finans Danmark har netop udgivet tal for, hvor stor en andel af de samlede ydelser på realkreditlån som boligejerne ikke er betalt senest 3½ måned efter terminen. Dagens tal dækker over den termin, som forfaldt 30. juni, og lyder på 0,22%. Den manglende betaling på boliglån stiger et mulehår i forhold til sidste kvartal, hvor den lød på 0,21%, men er generelt på et lavt niveau.

I kroner og øre betyder en restanceprocent på 0,22%, at boligejerne mangler at betale 22 øre for hver 100 kr., de har i ydelse.

De danske boligejeres betalingsevne er bundsolid, og den manglende betaling har ligget på et lavt og stabilt niveau siden 2015. Det er yderst positivt, da manglende betaling på realkreditlånet kan være den første stille kimen til forløbet mod en senere tvangsauktion.

Siden 2015 har restanceprocenten svævet rundt omkring 0,20%. Sidste gang restancerne toppede var i 2009 på 0,60%. Med andre ord var den for 10 år siden tre gange så høj.

Det lave restanceniveau er især et resultat af, at det går godt i dansk økonomi med rekordmange i arbejde, og renter der er banket i bund. Der er hertil fortsat udsigt til yderligere beskæftigelsesfremgang og omvendt ikke de store udsigter til markant højere renter i den kommende tid. Det er derfor også min klare forventning, at det lave restanceniveau fortsætter i den kommende tid.