Frisk temperaturmåling: Hovedstaden køler ned, mens resten af landet varmer op

Frisk temperaturmåling: Hovedstaden køler ned, mens resten af landet varmer op

Færre handler og mere afdæmpede prisstigninger har sænket temperaturen i særligt hovedstadsområdet, men der er stadig fremgang at spore i store dele af Jylland og på Fyn. Se hvordan temperaturen har udviklet sig i din kommune, og hvad det betyder for dig.

De fortsat faldende renter og danskernes solide økonomi holder hånden under det danske boligmarked, som fortsat oplever fremgang i 6 ud af 11 dele af landet. Anderledes går det i hovedstadsområdet, hvor priserne flere steder efterhånden har nået et niveau, hvor de færreste kan være med. Det viser en frisk temperaturmåling på det danske boligmarked, som er en samlet vurdering af både priser, liggetider, afslag og antal handler. 

 

video Play

Se hvordan temperaturen har udviklet sig

Er dit boligområde blevet varmere eller koldere?

Se hvordan det går med priser, liggetider, afslag og antal handler i netop din kommune. 

Tjek temperaturen

video Play

Friske tal: Hør hvordan det går på boligmarkedet lige nu

Økonom Anders Christian Overvad

Fakta om Boligtermometer

Boligtermometer foretager kvartalsvise temperaturmålinger af boligmarkedet i Danmark, så du får et overblik over udviklingen og gode råd om boligkøb.

  • Måler på 4 nøgletal

    Boligtermometret måler på 4 nøgletal: Prisudvikling (kvadratmeterpriser), liggetider, afslag og antal handler. Disse nøgletal vurderes i forhold til gennemsnittet de seneste 13 år. Så den aktuelle temperatur viser, hvordan boligmarkedet klarer sig nu-og-her i forhold til sit normale niveau.

  • Varmt og koldt – hvad er godt?

    Vi har inddelt vores boligtermometer i 9 farver – fra ”brandvarm” til ”iskold”. Varmt er godt, hvis man skal sælge, eller hvis man har tænkt sig at blive boende og måske overvejer at optage lån i boligens stigende friværdi.

    Koldt er knap så godt, hvis man skal sælge. Men koldt kan være godt, hvis man er køber og tror på, at udviklingen vil vende til det bedre/”varmere” - for der er bedre chancer for at ”købe billigt”, når temperaturen er knap så høj.

  • Få den fulde analyse af boligmarkedet