LEI-koder

LEI-koder

Ansøg om LEI-kode

Ny EU-lovgivning gældende fra den 3. januar 2018 betyder, at alle erhvervskunder og foreninger, der handler med værdipapirer eller finansielle instrumenter, skal have en LEI-kode for at kunne handle værdipapirer og andre finansielle instrumenter. 

Hvis du først forventer at handle med værdipapirer eller derivater på et senere tidspunkt, eksempelvis om flere år, behøver du ikke anskaffe dig en LEI-kode nu. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du som erhvervskunde eller forening ikke har fået registeret en LEI-kode, kan vi ikke gennemføre din ordre om handel af værdipapirer og andre finansielle instrumenter, før du har fået en LEI-kode. Banken vil i den situation ikke være ansvarlig for eventuelle kursudsving, der kan opstå, mens du venter på en kode. Dog er der en undtagelse for enkeltmandsvirksomheder, hvor der pt. kun skal anvendes National_id.

Hvad er en LEI-kode?

En LEI-kode (Legal Entity Identifier) er en kode på 20 karakterer, der består af både tal og bogstaver. Koden gør det muligt entydigt at identificere en juridisk enhed, som deltager i finansielle transaktioner på tværs af landegrænser, markeder og retssystemer.

Hvem kan få en LEI-kode?

Alle juridiske enheder kan få en LEI-kode. Filialer eller forretningsenheder, som er en del af en større virksomhed og dermed ikke selvstændige juridiske enheder, skal som udgangspunkt anvende modervirksomhedens LEI-kode. Privatpersoner kan ikke få en LEI-kode.

Her kan du købe en LEI-kode

Du kan oprette en LEI-kode hos en officielt godkendt LEI-udsteder, en LOU (Local Operating Unit), som validerer en række oplysninger om din virksomhed, inden LEI-koden udstedes. Det tager ca. 10-15 min. at oprette en LEI-kode.

LEI-udstederne opkræver et gebyr for oprettelsen af en LEI-kode samt et årligt gebyr. Det koster p.t. ca. 1.000 kr. for det første år – derefter ca. 800 kr. om året.

Du kan kontakte en LEI-udsteder med dansk hjemmeside:

Finanstilsynets hjemmeside finder du en liste over bemyndigede LEI-udstedere samt mere generelt om LEI-koder og svar på generelle spørgsmål.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, kan du kontakte os på mail fonds@al-bank.dk eller pr. telefon:

  • Jørn Pohl Nielsen - tlf. 38 48 45 40