Andelsboliglån

Andelsboliglån

Vi har undersøgt og rådgivet om andelsboligmarkedet i næsten 100 år. Derfor har vi også i dag en stor viden om netop den type boliger og de særlige andelsboliglån og muligheder, der er i forbindelse med andelsforeninger.

Hos os får du

 • kompetent og ansvarlig rådgivning 
 • en yderst fordelagtig rente
 • et andelsboligmøde med 1 times varsel
 • svar på dine lånemuligheder på 24 timer
 • en bank der er ekspert i andelsbolig.

> Beregn andelsboliglån

Indgående kendskab til andelsboligforeninger

Som noget helt særligt får du i Arbejdernes Landsbank eksperter til at kigge regnskaberne igennem, for at se om foreningens økonomi er sund, inden du investerer i en andel. Hvis vi vurderer, at foreningen er sund, blåstempler vi den, og giver dig grønt lys til at købe den pågældende bolig – såfremt din egen økonomi også er i orden.

> Hent guide til et sikkert andelsboligkøb


Gode råd til at vælge en andelsbolig

En andelsbolig er et alternativ til en ejerbolig, og der er mange ligheder mellem de to boligtyper. Men der er også væsentlige forhold, som adskiller sig, og som det er vigtigt at forholde sig til, når man vil købe en andelsbolig.

 • Gode grunde

  Der er mange gode grunde til, at du evt. skal vælge en andelsbolig frem for en ejer- eller lejebolig:

  Selvom priserne på mange andelsboliger er steget, kan du generelt set erhverve dig en andelsbolig for færre penge end en tilsvarende ejerbolig.

  Det er i de fleste tilfælde stadig lettere at sælge en andelsbolig – f.eks. via ventelisten – når du skal af med den igen

  Læs mere i brochuren ”Guide til et sikkert andelsboligkøb”

 • Prissætning

  Der er to beløb, der skal fastsættes på en andelsbolig:

  1. Boligafgiften

  Andelshaverne fastsætter i fællesskab boligafgiften på en årlig generalforsamling og bestemmer, hvad pengene skal bruges på.

  2. Værdien af andelsboligen

  Som hovedregel er det den offentlige ejendomsvurdering, valuarvurderingen eller anskaffelsesprisen, der bestemmer, hvad der er den maksimale, lovlige pris for en andelsbolig. Men det er andelsboligforeningens generalforsamling, der endeligt fastsætter prisen på foreningens boliger i forhold til vurderingens maksimalpris og i overensstemmelse med andelsboliglovens (ABL) bestemmelser.

  Den maksimale andelsværdi er udtryk for den maksimale, lovlige andelsværdi. Det er med andre ord ikke en garantipris, som du kan være sikker på at sælge boligen til.

  Læs mere i brochuren ”Guide til et sikkert andelsboligkøb”

 • Din økonomi

  Når du køber en andelsbolig, skal du både betale af på et andelsboliglån og en månedlig boligafgift. Boligafgiften dækker renteudgifter og afdrag på foreningens lån samt udgifter til drift af foreningen.

  Finansiering af dit køb af andelsboligen er individuel og har således intet med foreningens økonomi at gøre. Hvordan forholdet er mellem de to dele, kan være meget forskellig fra bolig til bolig, og derfor er det svært at sige på forhånd, hvad boligen må koste.

  Læs mere i brochuren ”Guide til et sikkert andelsboligkøb”

 • Andelsboligforeningens økonomi

  Ved køb af en andelsbolig er det ikke nok kun at kigge på din egen personlige økonomi. Det er også vigtigt at kigge på foreningens økonomi. Den fortæller dig nemlig, hvor sund foreningen er. Og om det er en fornuftig handel for dig. Du skal særligt være opmærksom på, hvilken form for finansiering foreningen har valgt.

  Det kan have stor betydning for din fremtidige boligafgift, om foreningen har valgt et lån med fast eller variabel rente. Vær også opmærksom på ejendommens løbende drift – herunder specielt administration og vedligeholdelse. Er der f.eks. vedligeholdelsesplaner for ejendommen i nær fremtid?

  Læs mere i brochuren ”Guide til et sikkert andelsboligkøb”

 • Forældrefinansiering

  Ideen med en andelsboligforening er, at det er de mennesker, der bor i ejendommen, der sammen ejer og driver den. I langt de fleste andelsboligforeninger er forældrekøb derfor ikke en mulighed, da vedtægterne typisk kræver, at andelshaveren selv bor i boligen.

  Men selv om foreningens vedtægter ikke giver mulighed for forældrekøb, kan man stadig give barnet mulighed for at købe en andelsbolig. Det skal bare ske med forældrefinansiering i stedet for at være et forældrekøb. Forældrefinansiering er slet og ret; at forældre låner barnet penge til at købe en andelsbolig.

  Læs mere i brochuren ”Guide til et sikkert andelsboligkøb”

 • Download 'Guide til et sikkert andelsbolig køb'

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.