Forside
Oversigt
Udskriv
 In English
Erhverv
Ansvarlig rådgivning
Bliv kunde
Finansiering
Brugervenlig netbank
Betalingsformidling
Betalingskort
Pension til selvstændige
Investering
Bestilling af mønter og sedler
Bestilling af BKS døgnboksposer
Valuta og betalinger til udlandet
Trade Finance
Brochurer, priser mv.
Legitimation

Legitimation
Legitimation og oplysninger om forretningsomfang

Alle nye kunder i Arbejdernes Landsbank bliver forud for kontooprettelse mv. bedt om at aflevere en række legitimationspapirer og besvare en række spørgsmål om kundens forventede forretningsomfang.


Det gør vi, fordi vi – ligesom alle andre pengeinstitutter – skal overholde reglerne i 'Lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme' - også kaldet Hvidvaskloven. Loven forpligter banken til, at vi sikrer os identiteten på vores kunder, og at vi kender kundens forventede forretningsomfang og formål med henblik på at forebygge hvidvask af penge og finansiering af terrorisme. Loven forpligter også banken til at opbevare kopi af legitimationen.


Kravene til legitimation afhænger af om du er en privatperson eller der er tale om en virksomhed.


Du kan i filerne til højre læse mere om, hvilke specifikke krav til dokumentation og oplysninger vi typisk stiller dig eller din virksomhed.

Legitimationskrav gælder også nuværende kunder

Selvom du har været kunde hos os i flere år, kan du godt blive bedt om at indlevere legitimation, det vil ske i de tilfælde, hvor banken ikke har det liggende.

Anvendelse af sikker e-mail
Ønsker du at sende din mail til id@al-bank.dk krypteret, kan du hente vores certifikat hos Nets DanID. Du skal søge efter 'ID@AL-BANK.DK' i denne søgeformular.

Download skema til dokumentation

Download skema til forretningsomfang


Legitimation fra nuværende kunder
I følge Hvidvaskloven skal vi, ligesom alle andre pengeinstitutter, have registreret dokumentation for identitet, forretningsomfang og formål på vores kunder. Dette krav gælder også kunder, der har været hos os i mange år.

Vi er derfor i gang med at indhente denne legitimation, og i løbet af 2014 vil de af vores kunder, hvor vi mangler dokumentation blive kontaktet.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, er du velkommen at kontakte bankens Compliance-afdeling på
cp@al-bank.dk.

A/S Arbejdernes Landsbank, Vesterbrogade 5, 1502 København. V CVR: 31 46 70 12 Ring til os al-bank@al-bank.dk Finanstilsynets vurdering Brug af hjemmeside Cookies